latinica  ћирилица
25/05/2024 |  13:39 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Додик: Наставићу да се борим за националне и државне интересе (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас на крајишком свесрпском сабору "Крушедолска звона" да ће наставити да се бори за српске националне и државне интересе, који значе заједништво Српске и Србије и јединство српског народа.
Додик-Крушедол (Фото: @MiloradDodik) - Фото: Тwitter
Додик-Крушедол (Фото: @MiloradDodik)Фото: Тwitter

Додик је истакао да живи за то да једног дана Република Српска и Србија буду једно, као што је један српски народ.

Он је рекао да вјерује да ће овај вијек бити вијек уједињења, које је, каже, логично, а нема ничега што би могло да га оспори, јер уједињене није уперено ни против кога.

Додик је рекао да Срби имају право на свој легитимитет и политичку територијално заједницу, иако то многи оспоравају.

Додик је нагласио да су Срби увијек другима доносили слободу, иако су они покушали да их баце на срамну страну историје.

- Срби наивно ушли у оно што се звала Југославија умјесто да су од почетка правили Србију. Та историјска грешка довела нас је до тога да смо деведесетих година ушли у грађанске ратове - рекао је он у обраћању на сабору у Крушедолу.

Додик је поручио да тамо гдје нема Републике Српске и Србије, нема ни слободе за Србе.

Он је рекао да Србе воде људи који су у правом смислу припадници свог народа, спремни да буду жртвовани и нису спремни да гледају свој комодитет да би издали националне интересе.

Говорећи о сарајеву, Додик је рекао да је Сарајево острашћено и да је тамошња политика усмјерена на оно што је написао Алије Изетбеговић који је желио муслиманску БиХ кроз унитарни концерт још онда када је почетком деведесетих рекао да ће "жртвовати мир због БиХ" у нади да ће направити баш онако како жели за себе и за своје људе.

Када је ријеч о Свесрпском сабору, који ће бити одржан 8. јуна, Додик је рекао да ће овај сабор дати многе путоказе за вријеме које долази.