latinica  ћирилица
25/05/2024 |  15:11 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

"Република Српска одбрана од геноцида; Ми смо једна породица, Дрина нас не раздваја" (ВИДЕО)

Министарка за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да је Србија спремна да на сваком мјесту брани интегритет Републике Српске, јер је Српске одбрана од геноцида.
Милица Ђурђевић Стаменковски - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милица Ђурђевић СтаменковскиФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Стаменковска је рекла да српски народ има разлог да буде поносан и усправне главе стоји и да може сваког да погледа у очи јер је успио да одбрани своје достојанство и поручио свијету да Србији не клецају кољена и да Србија има своје пријатеље.

Она је истакла да су заговорници резолуције о Сребреници уложили милионе, да су притискали и уцјењивали друге државе да гласају за њен срамни текст.

Додала је да су ангажоване различите лобистичке групе, али је двије трећине свјетске популације било уз Србију и није насјело на подвалу.

- Зар су они заиста мислили да ће моћи да убиједе свијет да је геноцидан народ који је трпио данак у крви, који има Ћеле кулу, који је вијековима чувао капије Европе за вријеме османске окупације, који је милион живота положио за ослобођење не само Србије већ и читаве Европе, жртвовао све у Првом и Другом свјетском рату, тамновао по логорима, бацан у јаме само зато што је носио српско име - рекла је Ђурђевић Стаменковски у обраћању на сабору у Крушедолу.

Она је истакла разумије оно што је рекао предсједник Републике Српске Милорад Додик да Срби у Српској маштају да иду ка заједничкој будућности са Србијом.

- Ми смо једна породица, једна кућа, нас Дрина не раздваја - поручила је Ђурђевић Стаменковски.

Она је поручила и да је Косово и Метохија дио Србије и да ће доћи дан када ће Србија обновити свој суверенитет у јужној српској покрајини и када ће се српски народ вратити на своја вјековна огњишта.

- Баш као што знамо да им нећемо дати да подрију темеље наше Републике Српске, која није никакав израз нововековних тежњи нашег народа, већ је плод вишевјековне борбе нашег народа да буде свој на своме на тим просторима - истакла је Ђурђевић Стаменковски.