latinica  ћирилица
28/05/2024 |  08:40 ⇒ 10:40 | Аутор: РТРС

Додик честитао Алијеву Дан државности Азербејџана

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку предсједнику Републике Азербејџан Илхаму Алијеву поводом Дана државности Републике Азербејџан.
Баку - Алијев-Додик (Архив) - Фото: СРНА
Баку - Алијев-Додик (Архив)Фото: СРНА

- Изузетна ми је част да Вам у име народа и институција Републике Српске, и своје лично име, пренесем искрене поздраве и најљепше жеље поводом Дана државности Републике Азербејџан. Са Вама на челу Република Азербејџан је израсла у регионалног лидера и економску силу и са поносом могу рећи да Република Српска и Република Азербејџан имају посебно топле и пријатељске односе, пуне разумијевања и узајамног поштовања - рекао је Додик.

Додик је истакао да је у вријеме великих тектонских геополитичких промјена, изазова на економској глобалној сцени, разумијевање и поштовање унутрашњих прилика и спољне политике сваке од земаља, од изузетне важности.

- Са задовољством истичем убјеђење да ће наша билатерална сарадња у многим сегментима биљежити раст и ићи узлазном линијом. Увјерен сам да ће наши односи додатно ојачати у годинама које су пред нама на обострану корист наших народа и земаља. Дозволите да изразим моју искрену и постојану намјеру да се пријатељство и подршка – за коју смо већ поставили темеље – чврсто надограђују, чувају и поштују! Примите изразе мог дубоког поштовања и добре жеље за Ваше лично здравље и благостање, као и за напредак и просперитет пријатељског народа Републике Азербејџан - наводи се у честитки предсједника Републике Српске.