latinica  ћирилица
10/06/2024 |  14:43 ⇒ 17:34 | Аутор: СРНА

Немјерљив значај Хеликоптерског сервиса - велика захвалност (ВИДЕО)

Немјерљив је значај Хеликоптерског сервиса Републике Српске, који су од почетка године извршили 27 медицинских транспорта, од чега 16 из Болнице Требиње, рекла је портпарол требињске Болнице Николина Јелић.
Николина Јелић и Снежана Мисита - Фото: СРНА
Николина Јелић и Снежана МиситаФото: СРНА

Изражавајући велику захвалност Хеликоптерском сервису Српске, Јелићева је новинарима изјавила да су извршили два медицинска транспорта према здравственим центрима у Србији.

- Ријеч је о шездесетогодишњој пацијенткињи којој је откривен злоћудни тумор плућа и душника, која ја транспортована у Институт за плућне болести у Сремској Каменици, а осам часова касније транспортован је мушкарац /54/ који има прелом карлице, дислоцирани прелом бутне кости са унутрашњим крварењем и транспортован је у Ургентни центар Клиничког центра Србије у Београду - рекла је Јелићева.

Она је додала да је у посљедња два дана у току једног лета, извршен је транспорт два лица из требињске Болнице у УКЦ Бањалука - мушкарац са акутним инфарктом миокарда и жена од 62 године.

- Немјерљив је значај Хеликоптерског сервиса, њихова брзина посвећеност, на челу са Бобаном Кустурићем, као и љекара. Захваљујемо свима од летачког, до техничког састава који су од почетка 2024. године извршили 27 медицинских транспорта, од чега је 16 из наше установе и један из Бањалуке према Требињу - рекла је Јелићева и упутила велику захвалност Хеликоптерском сервису у име Болнице Требиње и свих пацијената.

Предсједник Удружења породица са проблемом стерилитета "Бебе" из Требиња Снежана Мисита рекла је новинарима да је Хеликоптерски сервис Републике Српске од животног значаја, који често превози труднице али и бебе у установе гдје настављају лијечење.

- То су високоризичне трудноће, дијабетес, пријевремени порођај, то је Клинички центар у Бањалуци или Београду или ако се бебе роде пријевремено да се превезе, све похвале за те дивне момке. за Хеликоптерски сервис на челу са Бобаном Кустурићем који су нам доступни 24 сата - рекла је Мисита.

Она је рекла да је један од најљепших осјећаја када хеликоптером Хеликоптерског сервиса дођу здраве мајке и бебе.