latinica  ћирилица
12/06/2024 |  22:25 ⇒ 22:58 | Аутор: СРНА

Отворена годишња изложба радова студената Академије умјетности (ВИДЕО)

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин отворио је вечерас у универзитетском кампусу годишњу изложбу радова студената Академије умјетности овог универзитета на којој је изложено више од 1.000 радова из различитих области умјетности.
Бањалука - Универзитет - изложба - Фото: СРНА
Бањалука - Универзитет - изложбаФото: СРНА

Гајанин је нагласио да студенти Академије имају велики потенцијал и креативност, те да ће руководство Универзитета увијек подржати њихову афирмацију.

- Манифестације које организује наша Академија умјетности све су посјећеније, што говори о њиховом квалитету и значају, а доказ тога је и ова изложба која из године у годину привлачи све бројнију публику - рекао је Гајанин на отварању изложбе.

Он је истакао да је поносан на садашње, али и бивше студенте који су сада афирмисани умјетници, а који су своје знање стекли на Универзитету у Бањалуци.

- Умјетност нема граница, тако да су умјетници најбољи амбасадори Универзитета и показују нас у најбољем свјетлу - рекао је Гајанин.

Годишња изложба студентских радова Академије умјетности Универзитета у Бањалуци даје пресјек различитих умјетничких форми, метода и стратегија дјеловања којима су се студенти бавили током цијеле академске године.

Ауторима најбољих радова уручене су награде Академије умјетности, али и бројних установа културе из Републике Српске, као што су музеји, галерије и културни центри.

Изложба се може погледати до 1. октобра на пет локација – у згради Академије умјетности и ректората бањалучког Универзитета, у објекту иза зграде Академије умјетности, у просторијама Академије умјетности преко пута Филолошког факултета, у атељеу 2.20 на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету и на Филозофском факултету.