latinica  ћирилица
18/06/2024 |  18:20 ⇒ 18:23 | Аутор: РТРС

Огласила се Амбасада САД о новим санкцијама компанијама из Српске

Америчка Амбасада у Сарајеву огласила се данас након што је Канцеларија за контролу имовине странаца при Министарству финансија САД увела санкције за још неколико привредника из Републике Српске, те неколико компанија.
Амбасада САД у БиХ (Фото: FB/United States Embassy to Bosnia and Herzegovina) -
Амбасада САД у БиХ (Фото: FB/United States Embassy to Bosnia and Herzegovina)

- Канцеларија за контролу стране имовине Министарства финансија данас је одредила седам субјеката (Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network i Sirius 2010) и два физичка лица (Ђорђе Ђурић и Миленко Чичић) који осигуравају главне изворе прихода корумпираној мрежи покровитеља предсједника Српске Милорада Додика - саопштили из Амбасаде САД.

Наводе како је "Додик злоупотребио службени положај како би стекао лично богатство преко компанија повезаних са њим и његовим сином Игором Додиком".

- Док Милорад Додик и његова породица покушавају дестабилизовати регију и угрозити будућност БиХ у евроатлантским институцијама, Сједињене Државе ће наставити користити санкције као средство против корупције и позивати ​​појединце на одговорност за своје поступке - стоји у саопштењу Амбасаде.