latinica  ћирилица
Село гори а баба се чешља
Домаћа серија
Село гори а баба се чешља
20:10
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Село гори а баба се чешља

СЕЛО ГОРИ А БАБА СЕ ЧЕШЉА        пон-пет   20.10

домаћа серија

Телевизијска серија „Село гори а баба се чешља“ је елегична прича о савременом српском селу у 21. вијеку. То је комедија са јаким елементима мелодраме, чији су јунаци мали, обични, а у души велики људи. Топла прича о породици и крсној слави, о синовима и очинству, о тајнама које сви знају. Прича чије јунаке можете препознати у сливу трију Морава, Шумадији, у Србији, али и на сваком мјесту на земљи гдје је љубав и радост живота покретач трајања и опстанка.

Главни јунак је сељак Радашин, који прича причу о својој породици, времену и селу у коме живи, и сељацима са којима проводи дане. Вријеме проводи са Драгојлом, Жотом и Милом.

Радашинову породицу, о чијој судбини он воли да прича и размишља, чине жена Радојка, син Радослав, са снајом из Шведске Ингрид и унуком Томасом, односно Томом и ћерка Милона са зетом Раденком и унуцима Милицом и Милутином.

Радош Бајић о својој серији каже: „Филм и ТВ серија Село гори а баба се чешља је сага о савременом српском селу, поетска прича о растакању села, о кућним огњиштима у којима се поново пале ватре“. У средишту збивања су „мали а велики људи – сељаци“, јунаци серије, „они људи који прво плате порез и струју држави“

Година: 2007 - 2011

Земља: Србија

Жанр: комедија, драма

Форма: серија

Аутор/и: Радош Бајић, Предраг Јочић, Недељко Бајић

Улоге: Радош Бајић, Драган Николић, Милорад Мандић Манда, Љиљана Стјепановић, Мирко Бабић, Олга Одановић, Недељко Бајић, Ненад Окановић, Нада Блам...

 

Редакција: Забавни програм