latinica  ћирилица
ЕХО НАУКЕ
О науци, високом образовању, иновацијама
ЕХО НАУКЕ
20:00
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
04.04.2024.
53:02
ЕХО НАУКЕ
21.03.2024.
55:23
ЕХО НАУКЕ
14.03.2024.
47:07
ЕХО НАУКЕ

О ЕМИСИЈИ
ЕХО НАУКЕ

ЕХО НАУКЕ - о науци, високом образовању, иновацијама 

 

Емисија промовише науку, научно образовање, иновације, критичко мишљење, научну писменост. Теме су из свих научних области - астрономије, физике, биологије, медицине, друшвених наука, односу науке и друштва.

О научном раду, темама и догађајима говоре појединци који су остварили резултате током свог истраживачког рада, али и они који се налазе на почетку свог научног пута. Гости су и професионалци чији су ставови засновани на научним, провјереним и доказаним чињеницама, те на занимљив начин говоре о релевантним и актуелним темама.

Ехо науке“ се обраћа и лаицима и професионалним истраживачима, а осим гостију у студију, слушаоци имају прилику да послушају и изабрана предавања о занимљивим темама и догађајима. Слушајте ЕХО НАУКЕ, сваког четвртка од 20 часова.

 

Уредник и водитељ Татјана Миздрак

Редакција: Сложени програм

20:00 | четвртак, 18. Април
Односи православних хришћана и муслимана у БиХ у Другом светском рату
У свом уводу, аутор открива, да су и савремени међувјерски односи оптерећени тешким историјским искуством јер су нам познати само сукоби и злочини на вјерској и етничкој основи, док су примјери међувјерске солидарности и добротољубља, иако малобројни, остали некако непримјетни, јер им се до сада није посветила дужна пажња. Због тога, по његовим ријечима, „као што сваки злочин заслужује осуду, и свака жртва заслужује достојан помен, тако и сваки хумани поступак заслужује да буде истакнут и похваљен“.