latinica  ћирилица
ЕКСПОНАТ
емисија из културе
ЕКСПОНАТ
12:30
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
ЕКСПОНАТ


Емисија "Експонат" гледаоцима приказује највриједније експонате музејских установа у Републици Српској. У свакој епизоди овог телевизијског серијала представљамо три разноврсна експоната. Детаљне и пажљиво монтиране снимке прати нарација коју су у сарадњи са уредником емисије креирали музејски кустости. На стручан и популаран начин емисија освјетљава културни и историјски контекст у којем су експонати настали, приповиједа о људима и заједницама чији су живот и културу обиљежиле.

Емисија "Експонат" биће емитована сваке недјеље. Траје 25 минута и намијењена је свима који желе да се упуте у благо наше културне и историјске баштине. Амбиција аутора емисије, уредника Kултурног програма РТРС, Ернеста Завиле је да овом емисијом барем у скромној мјери подигне свијест о важности наших музејских установа и блага које чувају.

Из музеја публика, наравно, не изности експонате – ипак са собом носи приче, а те приче о предметима, људима и временима која су иза нас главна су окосница емисије "Експонат".

Редакција: Културни, образовни и религијски програм

Контакт: