latinica  ћирилица
31/07/2014 |  12:27 | Аутор: РТРС

Радојичић: Опозиција нуди старе кандидате

Игор Радојичић, потпредсједник СНСД-а, истиче да је владајући блок у протеклих осам година стабилизовао РС и издржао све притиске за уставне реформе, за разлику од опозиционог Савеза за промјене, који нуди међусобне свађе и старе кандидате.
Игор Радојичић, предсједник НСРС - Фото: РТРС
Игор Радојичић, предсједник НСРСФото: РТРС

СНСД очекује да ће, осим побједе Милорада Додика на листи за предсједника Српске и Жељке Цвијановић на листи за српског члана Предсједништва БиХ, освојити више од 42 мандата у Народној скупштини Српске.

Радојичић напомиње да ће то омогућити формирање нове владе Републике Српске у садашњем блоку /СНСД, ДНС, СП/ или са још неком мањом партијом која би била вољна за сарадњу.

Он указује да је СНСД одбацио све захтјеве за одузимање даљих надлежности Српске и планове који су нуђени у смислу наметања уставних промјена, те да је издржао притиске у вези полицијске реформе.

Радојичић сматра да власт мора грађанима да каже шта је добро, а шта није добро урадила и шта може да уради боље у наредне четири године и да затим добије још једном повјерење на изборима.

"Народ очекује је да овај блок уради пуно више на економским и социјалним питањима. То је оно на чему ће се морати фокусирати наредна влада и власт у идуће четири године, држећи тврд курс када је ријеч о стабилности и положају Српске“, поручује Радојичић.

Истовремено, опозиција, која се залаже за промјене, кандидовала је исте људе као и на прошлим изборима - Младена Иванића и Огњена Тадића, наводи Радојичић.

Он напомиње да је једини нови кандидат - Жељка Цвијановић, испред владајуће колације, која први пут учествује на изборима.