latinica  ћирилица
31/07/2014 |  19:32 | Аутор: РТРС

Трнопоље - вехабија Зикрија Кркић признао двоструко убиство

Ухапшени Зикрија Кркић, припадник вехабијског покрета из Приједора признао је убиство Мухарема Балића и Алмира Реџића.

 Кркић је један од четири лица, која су ухапшена и осумњичена за овај злочин. Истрагом је утврђено да је управо он извршио убиство. Зикрија Кркић  предат је Окружном тужилаштву у Бањалуци.

Полиција је код њега пронашла предмете, који га недвосмислено повезују с двоструким убиством! Код Кркића су пронађене и чауре, које ће бити предмет вјештачења! Три лица, која су била ухапшена, данас су пуштена на слободу, али ће и даље бити под истрагом.  Полиција код ових лица пронашла и одузела четири пушке, бомбе, пиштољ и муницију који су, као доказни материјал, такође прослијеђени на вјештачење.

Зикрија Кркић је у понедјељак пола часа прије поноћи у угоститељском објекту у Трнопољу убио двојицу мјештана , Мухарема Балића и Алмира Реџића, потврђено је у приједорском Центру јавне безбједности. Он је признао убиство и један је од четворице ухапшених. Доводи се у везу с вехабијским покретом. Да ли су остала тројица били саучесници, показаће истрага. Незванично сазнајемо да су и остала три и лица - Бошњаци. Породица убијеног Алмира Реџића, тврди да је он недавно имао сукоб са вехабијама.

"Они су посумњали на погрешног човјека, на њега(Алмира). И од тада су га имали на пику . Мимоишли су се аутима, хтјели су да га стјерају с пута, али је он то избјегао. Да ли је  био са тим вехабијама, да ли се он с њима дружио? Ја мислим да није, али није се ни са ким ни качио," каже Мирзета Кештић, супруга убијеног Алмира Реџића.

"Чули смо да је био неки конфликт између те особе и њега. А та особа је, наводно, вехабија, али нисам сто посто сигуран. Полиција је одрадила и ради свој посао. Врло сам задовољан, овим путем им се захваљујем, види се да раде на случају," рекао је Саид Реџић, полубрат убијеног Алмира Реџића.

Породица убијеног Мухарема Балића каже да је он живио пензионерским животом и никоме се није замјерио.

" Вјерујем полицији, желим да се што прије нађе убица, да то престане, да нема више тих таквих случајева., Белкиса Балић, кћерка убијеног Мухарема Балића.

Приједор је мутлитенички град и свака непровјерена информација може штетити односима унутар града, поручио је градоначелник Марко Павић. Апелује на МУП и Тужилаштво да не подлијеже утицајима,како каже, квазиполитичара који су, износећи неистините чињенице узнемирили грађане.

"Моја порука је саучешће породицама чији су чланови страдали и осуда злочина који је почињен, подршка МУП-у и Тужилаштву на њиховом раду и осуда свих политичких шпекулација које су у ова два три дана изнесене", поручује Марко Павић, градоначелник Приједора.