latinica  ћирилица
14/08/2014 |  08:40 | Аутор: РТРС

Шамац: Музиком за обнову културе

У Шамцу је одржан хуманитарни концерт за подршку ревитализације културе у овој општини и обнову фундуса градске и средњошколске библиотеке, уништених у мајским поплавама.
Концерт  у Шамцу"Васил Хаџиманов бенд" - Фото: СРНА
Концерт у Шамцу"Васил Хаџиманов бенд"Фото: СРНА

Један од учесника синоћњег концерта био је и Васил Хаџиманов бенд, који је у Српској забиљежио више од стотину пута, а други пут у Шамцу.

- Басиста у бенду Мирослав Товирац је из Шамца и драго ми је да овом акцијом можемо помоћи његовој породици и другима - рекао је вођа џез бенда Васил Хаџиманов.

Хаџиманов каже да када је почео да се бави музиком никада није размишљао о успјеху.

- Никада нисам размишљао о успјеху, него о музици. Ми свирамо музику која није комерцијална. Јесте тежи пут, али музика нас храни. Када се човјек посвети томе шта ради, онда ваљда постоји нека космичка правда да му се колико толико врати. Од када постоји бенд радимо то најискреније и најбоље што знамо. Резултати су ту, јер добијамо награду од публике која то поштује и воли - нагласио је Хаџиманов.

Он је истакао да у музици има оних који хоће да зараде новац и оних који то раде из љубави.

- Ја припадам овој другој групи и не буним се - рекао је Хаџиманов, и додао, да није имало велики утицај његово опредјељење за то што потиче из музичке породице.

Хаџиманов је навео да бенд планира да свира цијело љето, јер је то период када има највише фестивала, а за октобар је најавио нови материјал који већ спремају за Београдски фестивал.

На хуманитарном концерту у Шамцу наступили су и Марија Благојевић, пјевачица која је у Грацу завршила џез академију, Бојана Стаменов, позната из емисије "Ја имам таленат" и Рамбо Амадеус.

Концерт је одржан у организацији Иницијативе младих за ревитализацију културе "Рестарт" Шамац и Удружења жена из Шамца.