latinica  ћирилица
14/08/2014 |  09:55 | Аутор: РТРС

БЛ- Бачена бомба на киоск у кругу Студентског центра

Јутрос је код Студентскг центра "Никола Тесла" у Бањалуци експлодирала бомба, а према првим иформацијама нико није повријеђен.

Полиција трага за двојицом бомбаша који се сумњиче да су активирали експлозивну направу у кругу Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, на киоск који је приватно власништво и налази се на само два метра удаљености од студентске читаонице.

Полиција још није ухапсила осумњичене, који су бомбом у објекту направили материјалну штету од око 15.000 КМ, те потом побјегли.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука.

На мјесту експлозије пронађени су и изузети трагови на којима ће бити обављена криминалистичко-техничка обрада и по потреби вјештачење. Киоск је под видео надзором, па је полиција изузела снимак.

Незванично, ријеч је о бомби М-52, или како је многи зову Крагујевка. Власник кисока у којем је смјештен кафић "Шестица" није желио пред камере, али нам је у кратком разговору за РТРС рекао да сумња на малољетника са којим је и раније имао проблема. Киоск је под видео надзором, па је полиција изузела снимак који би требало да им послужи у проналажењу осумњиченог. Очевици тврде да су се у тренутку напада у близини киоска налазила два лица.