latinica  ћирилица
22/08/2014 |  09:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Ивановић: Доказаћу да сам невин!

Лидер СДП Оливер Ивановић, који се већ седам мјесеци налази у притвору у Косовској Митровици, тврди да су оптужбе против њега за новодне ратне злочине на Косову бесмислене и да ће то и доказати.
Оливер Ивановић - Фото: Novosti.rs
Оливер ИвановићФото: Novosti.rs

У разговору за данашњи Информер, Ивановић истиче да је његовим хапшењем уочи избора на Косову неко хтио да изазове немире.
"Подгријан је случај од прије 15 година од ког је и УНМИК одустао јер је било јасно да нисам крив", рекао је Оливер Ивановић.
Упитан зашто су баш њега "изабрали", он је рекао да га неки радикални албански кругови сигурно виде као сметњу за остваривање својих амбиција према сјеверу, а то се појачало послије 1999. и 2000. године када се он политички активирао.
Ивановић је објаснио да је главни иницијатрор оптужнице свједок кога је чак и Хашки трибунал одбацио као некредибилну личност.
Упитан како коментарише чињеницу да Еулекс не прихвата гаранције Владе Србије, ракао је да то доживљава као врхунску увреду јер то показује ароганцију Еулекса и њихово непознавање ситуације.
"Нема тог Србина који се може сакрити у Србији или региону ако српска влада има обавезу да га чува. Па и Хашки трибунал је прихватио гаранције српске владе", рекао је.

Ивановић је испричао да се труди да у притвору не мисли на неправду која му је учињена већ да му дани протичу колико је могуће активно. "Читам нашу, али и штампу из Приштине, донио сам доста књига, гледам емисије и вјежбам у теретани".
Упитан - шта му највише недостаје, одговор је: "Једном ријечју, то је слобода". Он се пожалио што му Еулекс није омогућио ни неколико специјалистичких прегледа важних за очување здравља.