latinica  ћирилица
22/08/2014 |  13:11 | Аутор: СРНА

У акцији "Школско срце" прикупљени уџбеници

Велики број уџбеника намијењених ђацима из поплављених подручја стигао је у библиотеке широм Републике Српске током прва два дана хуманитарне акције "Школско срце", коју организује Хуманитарна организација "Будимо људи" из Бањалуке.

Бројни привредни субјекти и институције најавили су да ће се прикључити овом пројекту и подржати идеју да свим ђацима из поплављених подручја буду обезбијеђени уџбеници и школски прибор.

Акција "Школско срце", коју су подржали предсједник Републике Српске Милорад Додик, Министарство просвјете и културе и Народна универзитетска библиотека Српске, почела је 20. августа и трајаће до 31. августа, а циљ је набавка уџбеника и школског прибора за ученике основних и средњих школа из подручја погођених поплавама.

Из Хуманитарне организације "Будимо људи" позивају све родитеље дјеце из крајева који нису погођени поплавама да се активно укључе у акцију, те уџбенике и школски прибор који им више нису потребни донирају ђацима у поплављеним подручјима.

Организација позива и институције, привредне субјекте и физичка лица да донацијом новца или куповином уџбеника и школске опреме помогну у остварењу циља ове хумане акције.

"Сви који желе да дарују уџбенике и прибор, коришћене или нове, то могу да ураде у библиотекама у свом граду. Службеници библиотека у свим локалним заједницама преузимаће поклоњене књиге, које ће почетком септембра волонтери организације `Будимо људи` подијелити дјеци на поплављеним подручијма Српске", саопштено је из ове организације.

У саопштењу се подсјећа да је у току и акција прикупљања података о дјеци из породица које су погођене поплавама путем пријављивања СМС поруком на број 066 297 689 или на мејл адресу акције skolskosrce@gmail.com.

Потребно је доставити име и презиме дјетета, разред у који полази, тачну адресу становања и број телефона, као и школу коју похађа. Провјера тачности података биће обављена кроз податке Кризних штабова Цивилне заштите и друге доступне изворе информација.

Сви који желе донирати новац то могу учинити код НЛБ Развојне банке Бањалука на рачун 562-099-8120-5448-38, ИБАН: БА395620998120545032, СWИФТ: РАЗББА22.