latinica  ћирилица
12/12/2014 |  11:55 | Аутор: СРНА

Оптужница против запослених у Суду и Тужилаштву БиХ

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против запослених у Суду БиХ и Тужилаштву БиХ Ненада Петровића и Миће Трифковића због проневјере у служби.
Тужилаштво БиХ - Фото: архив
Тужилаштво БиХФото: архив

Према оптужници, Петровић је стекао 11.250 КМ, а Трифковић 1.500 евра противправне имовинске користи, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужница терети Петровића да је, као службена особа у Суду БиХ, на пословима референт-специјалиста за извршење кривичних санкција и евиденцију привремено одузетих предмета, у марту, мају, августу и септембру у већој количини присвојио доказни материјал - цигарете којима је имао приступ.

Трифковић, возач у Тужилаштву БиХ, оптужен је да је превозио незаконито присвојене картонске кутије цигарета, с циљем прибављања противправне имовинске користи, искоришћавајући могућност да службеним возилом Тужилаштва може несметано улазити и излазити и ван радног времена из комплекса правосудних институција БиХ.

Петровић је оптужен да је починио продужено кривично дјело проневјера у служби, а Трифковић да је помагао у извршењу овог кривичног дјела.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.