latinica  ћирилица
03/03/2015 |  08:57 | Аутор: СРНА

Почела исплата дјечијег и материнског додатка

У Републици Српској данас је почела исплата додатка на дјецу и материнског додатка за фебруар, речено је у Јавном фонду за дјечију заштиту.

Фебруарском исплатом додатка на дјецу обухваћено је 30.944 дјеце, односно 22.052 корисника - родитеља.

За исплату додатка на дјецу обезбијеђено је 1.679.780 КМ.

Матерински додатак за фебруар исплаћује се за 2.509 мајки, односно 2.546 дјеце, а за ову исплату обезбијеђено је 178.220 КМ.

Из Фонда обавјештавају кориснике додатка на дјецу, који до сада нису обновили документацију, да то могу учинити и у наредном периоду код надлежних центара за социјални рад и служби социјалне и дјечије заштите у општинама у којима имају пребивалиште.

"Приоритет у исплати права и у текућој години ће имати додатак на дјецу и матерински додатак, као и послодавци из реалног сектора на рефундацију накнаде плате", најављено је из Фонда за дјечију заштиту Републике Српске.

У саопштењу се истиче да ће надлежни органи Фонда и даље редовно пратити остварење прихода у текућој години, а без обзира на остварене приходе и стално повећање броја корисника, исплате додатка на дјецу и материнског додатка ће се вршити до петог у мјесецу за протекли мјесец.

Из Фонда наводе да ће се остала права исплаћивати у складу с приливом средстава и оствареним средствима по финансијском плану Фонда.