latinica  ћирилица
23/03/2015 |  15:18 | Аутор: СРНА

Ђокић: Досљедан рад Владе на реализацији економске политике

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић оцијенио је да је Влада Српске у првих 100 дана досљедно радила на реализацији Економске политике за ову годину.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

 "Препознали смо потребу за одређеним реформама, које је премијерка Српске Жељка Цвијановић јасно најавила. У складу с тим, у Народној скупштини Републике Српске усвојен је сет нацрта реформских закона, а два закона треба да усвоји Парламент БиХ", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да ће, након што буде усвојена коначна верзија реформских закона, Република Српска економски јачати и бити важан партнер у цијелом региону.

Ђокић је напоменуо да је Влада Републике Српске за првих 100 дана мандата остварила доста квалитетних резултата и начинила неколико важних корака у односу на други дио БиХ, гдје још увијек није конституисана власт.

"Највећа вриједност коју данас има Република Српска је институционална стабилност, чему су допринос дали Влада, парламент и предсједник Републике Српске Милорад Додик", додао је Ђокић, који је и предсједник Социјалистичке партије.

Говорећи о кадровским рјешењима у јавним предузећима у Републици Српској, Ђокић је рекао да по том питању не постоји спор међу СП-а, СНСД-а и ДНС-а и да ће бити ријешено у наредном периоду.

"Ово питање још нисмо завршили, јер смо се одлучили да сву енергију, као партије, усмјеримо на остваривање почетних резултата. Желимо показати колико смо одговорни према грађанима, а у другом плану је борба за било какве позиције", појаснио је Ђокић.