latinica  ћирилица
18/04/2015 |  12:51 | Аутор: СРНА

МУП: Сутра забрана превоза експлозивних материја

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач издао је наредбе о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају и о забрани саобраћаја за третна возила укупне масе веће од 3,5 тоне у недјељу, 19. априла.

Наредбе су издате с циљем предузимања безбједносних мјера и радњи, саопштено је из Министарстав унутрашњих послова Републике Српске.

"Наредбом о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају, превоз експлозивних материја неће бити дозвољен од 7.00 до 16.00 часова на дионицама магистралних путева Драксенић - Гранични прелаз Градина и Козарска Дубица - Чатрња", наводи се у саопштењу.

Министарство у сједишту, центри јавне безбједности, станице јавне безбједности и полицијске станице за овај дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја, саопштено је из МУП-а.

Наредбом о забрани саобраћаја за теретна возила преко 3,5 тона укупне масе, саобраћај за ова возила неће бити дозвољен од 8.00 до 16.00 часова на дионицама магистралних путева Козарска Дубица 2 - Драксенић, Драксенић - граница БиХ и Хрватске /Јасеновац/, Драксенић - Врбашка 1, те дионицама Врбашка 1 - Врбашка 2, Врбашка 2 - Чатрња.

ЦЈБ Бањалука и ЦЈБ Приједор одредиће алтернативне правце и на њих преусмјерити саобраћај теретних возила носивости веће од 3,5 тоне.