latinica  ћирилица
29/04/2024 |  22:33 ⇒ 22:34 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Сарацин је исказао свој непријатељски став према Српској, подршком Шмиту подрива демократски развој БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је за да не вјерује у добре намјере специјалног изасланика њемачке владе за Западни Балкан Мануела Сарацина, који је, како је истакла, свој непријатељски однос према Републици Српској исказао на различите начине.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

На питање Срне да прокоментарише изјаву Сарацина да "Њемачка нема ништа против Републике Српске" и да желе добро свим грађанима БиХ, Цвијановић је кратко прокоментарисала да не вјерује чак ни у његове добре намјере према БиХ, јер фаворизује бошњачку политичку агенду, без жеље да разумије реалности у БиХ и без жеље да искаже једнак третман према свим конститутивним народима у БиХ.

Када је ријеч о Сарациновој изјави да Њемачка подржава рад Кристијана Шмита, Цвијановић је рекла да тиме што подржава Шмита, Сарацин подрива демократски развој БиХ и ниподаштава њене демократски изабране институције, јер мисли да један неизабрани странац може да дјелује изнад тих институција.

- Његова влада је пристрасна, необјективна и апсолутно негативна према српском народу и Републици Српској - констатовала је Цвијановић.