latinica  ћирилица
20/04/2015 |  11:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Изетбеговић очекује сусрет са Вучићем, а потом и Николићем

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да очекује састанак са премијером Владе Србије Александром Вучићем већ у мају у Сарајеву, а у наредном периоду и посјету предсједника Србије Томислава Николића.

У интервјуу који ће ТВ Н1 у БиХ емитовати вечерас, Изетбеговић је на питање са ким има бољи однос - Николићем или Колиндом Грабар Китаровић, рекао да је незахвално одговорити на такво питање с обзиром на то да је хрватска предсједница тек преузела дужност.

"Госпођа Грабар Китаровић је тек почела, па се не бих могао на такав начин опредијелити али су интензивнији односи БиХ са Хрватском. У овој ЕУ иницијативи, итекако има активности министрице Пусић. Ти односи су интензивнији, и треба радити на томе да односи са Србијом буду овакви као са Хрватском".

"Ја ћу се ја мислим видјети са господином Вучићем, на његову иницијативу, у мају и радићемо на томе да односи са Србијом буду као и са Хрватском", казао је Изетбеговић.

Додао је да ће тај састанак бити у Сарајеву у мају у оквиру Сарајево Бизнис Форума. "Састанак ће вјероватно бити на сајму овдје у Сарајеву за вријеме Сарајево Бизнис Форума. Томислав Николић би могао ускоро доћи у БиХ и мислим да би те посјете требале бити честе", истакао је он.

Изетбеговић је оцијенио да су односи у регији кренули путем нормализације, те да се након дуго времена ћутања, након неколико трилатералних састанака почело причати о регионалној сарадњи.