latinica  ћирилица
20/04/2015 |  13:31 | Аутор: СРНА

Осмић: Откривени "политички јатаци" Чаушевића

Предсједник Синдиката радника Управе за индиректно опорезивање БиХ Мехмедалија Осмић тврди да су откривени "политички јатаци" бившег директора УИО Кемала Чаушевића, али да, због полицијске истраге, тренутно не може да саопшти њихова имена.
Управа за индиректно опорезивање - Фото: РТРС
Управа за индиректно опорезивањеФото: РТРС

"Ријеч је, углавном, о политичарима који су били на власти, а има појединаца који су још ту, али не обављају функције које су раније обављали", рекао је Осмић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Осмић је навео да "на површину излази истина о вези која постоји и која је постојала између криминалних кругова у БиХ и појединих политичара".

Он је напоменуо да синдикат УИО БиХ седам година упозорава на неправилности, криминал и корупцију. "У наредном периоду слиједи обрачун са свима који су пљачкали ову земљу, овај народ и довели нас у ову ситуацију", поручио је Осмић.

Он је рекао да се БиХ пљачка деценијама, тако да је у све институције већина овдашњих политичара инсталирала своје људе који изнутра разарају институције БиХ, истичући да су УИО и полицијске агенције у БиХ сада у предности у односу на криминалце, јер знају истину о њима, односно шта и како раде.

Осмић је поручио грађанима у БиХ да "од данас ништа више неће бити исто у борби против криминала и корупције", истичући да је на високом нивоу сарадња УИО БиХ, Тужилаштва и других институција.

Говорећи о недавној акцији "Мрежа" у вези са кријумчарењем одређених врста робе и аутомобила, Осмић је рекао да је ова акција изведена на крајње професионалан начин.

"Како ће се то даље завршити - видјећемо, али из професионалних разлога не желим коментарисати детаље акције. Сматрам да ћемо убудуће те акције изводити у смислу квалитетније припреме за све", закључио је Осмић.