latinica  ћирилица
29/04/2015 |  08:28 | Аутор: Независне

"Штек"- Дилерима дроге по двије године

Горан Михајловић (36) из Добоја и Саша Гајић (37) из Петрова, који су прошле године са још 10 особа ухапшени у полицијској акцији "Штек", осуђени су на по двије године затвора због диловања дроге.
Добој - привођење дилера - Фото: www.nezavisne.com
Добој - привођење дилераФото: www.nezavisne.com

Михајловић и Гајић, који су осуђени на основу споразума о признању кривице, ухапшени су 17. јула 2014. заједно са Добојлијама Расимом Алдобашићем (30), Едвином Медићем (39), Петром Јотић (24), Салихом Буљубашићем (39), Далибором Ђалићем (35), Едвиром Алдобашићем (30), Емиром Мехмедагићем (37) и Мирсадом Бешићем (34), те Емиром Шечићем (34) из Зенице, и Мухаремом Хоџићем (24) из Добој Истока.

Према наводима пресуде Окружног суда Добој, њих двојица су од 7. маја до 17. јула прошле године набављали, држали и продавали марихуану и спид, и то тако што је Емир Шечић из Зенице набављао дрогу на подручју ЗДК, коју су потом Михајловић и Петра Јотић преузимали у Зеници и доносили у Добој.

Дрогу су у Добоју конзументима продавали Михајловић, Гајић и Јотићева са још једном особом, а у току акције "Штек", која је започета у марту 2014, полиција је претресла 20 особа, возила и локација, и нашла дрогу, два пиштоља, мобилне телефоне, три ваге за прецизно вагање и новац од продаје дроге.

Гајићу, који је за диловање дроге осуђен као и Михајловић на двије године затвора, изречена је јединствена казна од пет година и три мјесеца затвора јер је 15. априла прошле године осуђен на три и по године затвора.

Михајловић је вишеструки повратник у вршењу кривичних дјела и стари зналац овдашње полиције. Наиме, он је 2007. године осуђен за убиство Здравише Поповића и одлежао је затворску казну од шест и по година.

Поповића је избо ножем у парку, у строгом центру града у августу 2006. године, а крвавом обрачуну претходила је туча у којој је учествовало пет особа, махом познатих полицији.

У стану у којем борави Михајловић раније је пронађен пиштољ којим је у марту прошле године у два наврата покушао да убије Ризаха Шкиљу из Шија, општина Тешањ, који је такође одраније познат полицији и својевремено је хапшен и осуђиван на затворску казну због диловања дроге.

Протеклог викенда Михајловић је с Огњеном Т., Николом Ђ., Блаженом М. и Гораном Ј. упао у Дом пензионера, који служи као алтернативни смјештај, и од Жељка Тргића утјеривао дуг од 230 КМ.

Пријетећи пиштољем, Михајловић је Тргићу казао да ће му пуцати у ноге и направити га инвалидом ако му не врати дуг од 100 КМ, пријетио му је и Горан Ј. тражећи својих 130 КМ, док је Никола Ђ. држао аутоматску пушку.

Пошто Тргић није имао новац, његова дјевојка је измирила дуг, а након што су узели новац, приликом изласка из собе у којој су се налазили Огњен Т. је више пута шаком ударио Тргића у главу и по тијелу.

На травњаку у близини зграде у којој живи и гдје је у недјељу ухапшен Михајловић пронађен је пиштољ за који се сумња да је њиме утјеривао дуг, а који је бацио када је угледао полицију.