latinica  ћирилица
29/04/2015 |  19:29 | Аутор: Б92

Варуфакис: И даље сам ја шеф

Грчки министар финансија је поручио да је још увијек задужен за тим Грчке који преговара са међународним кредиторима, упркос измјенама у преговарачком тиму Атине.

"Да, и даље сам задужен и одговоран за преговоре са еврогрупом", рекао је Јанис Варуфакис за њемачки недјељник Ди цајт, а пренијела агенција Франс прес.

"У преговорима ће ми помоћи разни чланови владе, прије свега мој добар пријатељ Еуклид Цакалотос. Чињеница да неки медији то представљају као да је он моја замјена у преговорима доказ је колико су новинарски стандарди потонули", рекао је министар.

Грчки премијер Алексис Ципрас је у понедјељак направио измјене у тиму који у име Атине преговара са међународним кредиторима, Европском унијом и Међународним монетарним фондом, будући да на том плану није остварен значајнији напредак у посљедња два мјесеца.

У саопштењу грчке владе се наводи да ће координатор новог преговарачког тима бити замјеник грчког министра спољних послова, 55-годишњи професор економије, Еуклид Цакалотос, а неки су то видјели као покушај да се Варуфакис стави у страну, будући да је његов преговарачки стил разбјеснео Брисел.