latinica  ћирилица
30/04/2015 |  15:48 | Аутор: РТРС

Влада Српске о новчаној помоћи у области цивилне заштите

Влада Српске усвојила је Уредбу о висини и поступку остваривања права на једнократну новчану помоћ у области цивилне заштите.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Уређено је остваривање права на једнократну новчану помоћ у случају када припадник цивилне заштите за вријеме организованог учешћа у извршавању задатака заштите и спасавања људи и добара изгуби живот или буде повређан.

Једнократна новчана помоћ утврђује се у износу од 12 просјечних мјесечних плата.

Усвојена је и Информација о реализацији посебног програма субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове у Републици Српској. Од 2008. године додијељено је укупно 2.288 субвенција. 

Влада Републике Српске прихватила је данас информацију о потреби утврђивања степена развијености општине Станари, према којој ће ова јединица локалне самоуправе у овој години имати статус средње развијене.

Влада је прихватила и Тринаести извјештај Републике Српске Савјету безбједности УН, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Република Српска наставља са дугогодишњом праксом подношења извјештаја о ситуацији у БиХ, с циљем представљања чланицама Савјета безбједности и међународној заједници, те заинтересованим странама мишљења и ставова институција Српске у односу на развој догађаја у БиХ.