latinica  ћирилица
05/05/2015 |  10:51 | Аутор: СРНА

Мектић-Салиховић: Интензивирати рад ударне групе за борбу против тероризма

Главни тужилац БиХ Горан Салиховић и министар безбједности БиХ Драган Мектић разговарали су данас о оперативним активностима потребним за ефикаснију борбу против тероризма и терористичких активности.
Мектић и Салиховић о борби против тероризма - Фото: СРНА
Мектић и Салиховић о борби против тероризмаФото: СРНА

Централне теме састанка односиле су се на интензивирање рада Ударне групе и Оперативне групе за борбу против тероризма, у којој заједнички учествује тужилаштво и све полицијске и безбједносне агенције БиХ.

На састанку је закључено да је потребно хитно реализовати активности на избору свих чланова ових тијела, с обзиром да је некима од њих истекао мандат или нису више запослени у полицијским и безбједносним агенцијама.

Главни тужилац упознао је министра безбједности да Тужилаштво озбиљно разматра опцију да постојећи Одсјек за тероризам, у којем раде два тужиоца, одвоји у засебно одјељење, које би било додатно ојачано са тужиоцима, истражиоцима и другим стручним особљем, те затражио подршку Министарства безбједности и Савјета министара у том процесу.

Министар безбједности и главни тужилац истакли су да је заједничка сарадња и координација правосудних, полицијских и безбједносних агенција, као и добра сарадња са партнерским агенцијама у региону, Европи и свијету, кључна за ефикасну превенцију и борбу против тероризма.