latinica  ћирилица
16/05/2015 |  19:16 | Аутор: СРНА

Негативне критике новинара за филм "Море дрвећа"

У Кану ће вечерас, четвртог дана 68. издања најпрестижнијег филмског фестивала, бити приказан филм "Море дрвећа" /The Sea of Trees/ америчког редитеља Гаса Ван Санта, који се са још 18 филмова такмичи за "Златну палму".
Филм "Море дрвећа" (фото: festival.cannes.com) -
Филм "Море дрвећа" (фото: festival.cannes.com)

Филм "Море дрвећа" у коме игра добитник "Оскара" Метју Меконахи, прича је о каубоју обољелом од сиде који одлази у шуму да изврши самоубиство, али умјесто да то учини, главни лик спасава живот другој особи.

Гас Ван Сант, редитељ филма "Слон", који је добио "Златну палму" 2003. године, представио је данас новинарима своје ново остварење.

Међутим, филм "Море дрвећа" уопште се није допао новинарима, те је добио врло негативне критике, а на крају пројекције је чак извиждан.

"То је без сумње, најгори филм Гаса ван Санта", навео је француски лист "Премијер" који је га је означио као "грозну и сладуњаву мелодраму" без краја.

И амерички медији су имали сличну оцјену.

"Филм је лоше конципиран, а Меконахи није могао да се истакне у том млохавом филму, већ га је укопавао све дубље и дубље", навео је лист "Варајети" и додао да је уз то филм бескрајно дугачак.

Амерички лист специјализован за филм пита се "како је тај мртворођени филм доспио на списак такмичења за `Златну палму`" .

Британски "Гардијан" оцијенио је да је филм "мучно болна мелодрама", док је редитељ "улетио у неку сентименталност с мјешавином комерцијалности и сапунице".

Лист наводи да "Море дрвећа" представља "огромно разочарење".

Посебну пажњу вечерас ће привући и редитељски првенац америчко-израелске глумице Натали Портман "Прича о љубави и тами".