latinica  ћирилица
29/05/2015 |  12:56 | Аутор: ХРТ

Протести у Загребу: Ветерани пробили полицијску ограду (ВИДЕО)

У Загребу, ситуација око Маркова трга дошла је до усијања. Демонстранти који су заустављени код Камених врата пробили су полицијску ограду. Заустављени су поновно пред улазом на сам трг, јавља ХРТ.
Загреб: Сукоб полиције и демонстраната - Фото: The Telegraph
Загреб: Сукоб полиције и демонстранатаФото: The Telegraph

Њих педесетак успјело се пробити до улаза у цркву на Маркову тргу. Полиција је почела са хапшењима, а појачава и барикаде.

Међутим, демонстранти, не желе да напусте Цркву Светог Марка.

Састанак министра бранилаца Предрага Матића и демонстраната у цркви трајао је само пет минута. Матић им је понудио састанак са премијером Зораном Милановићем у понедјељак, након што оду кућама и размонтирају шатор, али демонстранти нису пристали.

Демонстранти су покушали да пријаве протест, али им полиција то није дозволила јер су закаснили с пријавом за данашњи дан.

У међувремену, у Савску је, из Славонског Брода, стигао аутобус са незадовољним ветеранима који желе да пруже подршку својим колегама.

Демобилисани хрватски борци поручили су претходно да неће изаћи из Цркве Светог Марка у Загребу јер су им животи угрожени, те навели да полиција не дозвољава да им буде достављена храна и вода.