X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/07/2015 |  14:04 | Извор: СРНА

Изворни СДС: Одржана обновитељска скупштина (ВИДЕО)

Изворни СДС одржао је у Бањалуци обновитељску скупштину и враћа се на политичку сцену као баштиник идеје СДС-а као државотворне странке.
Изворна СДС одржала је у Бањалуци обновитељску скупштину - Фото: СРНА
Изворна СДС одржала је у Бањалуци обновитељску скупштинуФото: СРНА

Члан Асоцијације стваралаца Републике Српске и представник Изворног СДС-а Слободан Бијелић рекао је да је ова странка регистрована 2007. године и да је до сада била у пасивној фази, али да су их догађаји из протеклих година, а нарочито у посљедње вријеме, принудили на "ревитализацију СДС-а" са ореолом државотворне странке.

Након обновитељске скупштине, Бијелић је рекао да је СДС у вријеме одбране голе егзистенције био више од странке, односно да је био национални покрет.

Он је навео да је обновитељску скупштину одржала "озбиљна група прегалаца које је незаслужено скрајнуо у свом националном послу и раду актуелни менаџмент СДС-а".

Бијелић каже да су на одржавање обновитељске скупштине били принуђени, с обзиром да је на помолу покушај угрожавања СДС-а, због чега је од изузетне важности да у границама својих могућности дају помоћ Републици Српској.

Он је навео да је на обновитељској скупштини формиран Координациони одбор, пред којим предстоје послови из домена организационих активности у вези са формирањем инфраструктуре и страначких органа.

Бијелић је навео да ова странка већ има своје чланове међу одборницима, али и народним посланицима.

Драгољуб Мићић, који је на скупштини изабран за предсједавајућег Координационог одбора, упозорио је да је Република Српска у опасности од унутрашњих подјела, позивајући на јединство унутар политичких субјеката о основним питањима.

Народни посланик Славко Дуњић рекао је да остаје у саставу новоформираног посланичког клуба којег су основали независни посланици, додајући да ће сада имати и смјернице у свом раду.

Он је рекао да је згрожен јучерашњим нападом на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима.

"Био сам као Србин поносан што је премијер Србије одлучио да присуствује том догађају и сасвим је у реду поклонити се свим жртвама, али нисам очекивао такав одговор. Срећан сам због Вучићеве изјаве да је остала пружена рука сарадње и надам се да му је неће други пут одбити, или не дао Бог ампутирати", навео је Дуњић.