latinica  ћирилица
02/09/2015 |  10:17 | Аутор: СРНА

Човић посјетио компанију "Хуавеи"

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић, у оквиру службене посјете Кини поводом обиљежавања 70 година од побједе над фашизмом, сусрео се са представницима компаније "Хуавеи" и подржао проширење пословне сарадње с фирмама у БиХ.
Човић у посјети компанији "Хуавеи" - Фото: СРНА
Човић у посјети компанији "Хуавеи"Фото: СРНА

У саопштењу Предсједништва БиХ наводи се да подручје којим се "Хуавеи" бави представља темељ развоја привреде сваке регије, а њена нова рјешења и технологије сигурно могу помоћи ефикаснијем постизању успјешних пословних резултата фирми у БиХ.

Управа ове кинеске компаније истакла је добру досадашњу сарадњу с компанијама у БиХ и указала на сегменте тржишта гдје постоји могућност даљњег унапређења.

БиХ је релативно мало тржиште, али је наглашен потенцијал  развоја и модернизације постојеће инфраструктуре, наводи се у саопштењу.

Током састанка је споменуто и да "Хуавеи", који је присутан на тржишту БиХ дужи низ година пројектима у информационо-технолошкој и телеком индустрији, жели да ојача пословне односе с фирмама у БиХ, као и да је њихов врло развијен истраживачко-развојни центар, у којем ради око 46 одсто од укупног броја запослених, гарант квалитета њихових производа и услуга.