latinica  ћирилица
04/09/2015 |  15:25 | Аутор: СРНА

Панић: Општина Станари интересантна инвеститорима

Начелник општине Станари Душан Панић рекао је да, захваљујући професионалном раду локалне управе, Станари постају велико градилиште, те се шаље јасна порука инвеститорима да улажу на овом подручју.
Душан Панић - Фото: СРНА
Душан ПанићФото: СРНА

Панић је истакао да су сви органи управе конституисани и раде у пуном капацитету.

Он наводи да се становницима шаље јасна порука да општина омогућава искорак за бољи живот и да то они већ осјећају јер су Станари велико градилиште.

- Оно што смо обећали, за кратко вријеме смо и испунили. Пуњење буџета је задовољавајуће и према динамици. Буџет за наредну годину биће много већи, а на његовој изради почињемо од 15. септембра - рекао је Панић након данашњег пријема за представнике борачких категорија, привреде, пољопривреде просвјете, спорта и културе.

Он је напоменуо да се локална управа у раду не ослања на буџетски систем и јавну потрошњу, већ искључиво на реални сектор.

Панић је пријем организовао у оквиру програма обиљежавања свечаности која ће бити организована у част прве годишњице од формирања дана општине Станари - 9. септембра.

Данашњем пријему присуствовао је и посланик из Станара у Народној скупштини Републике Српске Горан Јеринић.

У општини Станари 2. фебруара одржани су први локални избори. Политичке странке СНСД, СДС, СП, ПДП и ДНС прешле су цензус од три одсто за учешће у раду Скупштине општине Станари.

Народна скупштина Републике Српске је на посебној сједници 9. септембра 2014. године усвојила Закон о оснивању општине Станари, којим се уређује оснивање, подручје, надлежности, органи, њихов избор и финансирање ове општине.

Посланици су усвојили и допуну Закона о територијалној организацији Српске, којом се утврђује да територију Српске чини и општина Станари.

До усвајања ових закона, Станари су били у саставу града Добоја.