latinica  ћирилица
05/09/2015 |  16:33 | Аутор: СРНА

Ђокић: Помоћи индустријски развој општине Рудо (ВИДЕО)

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић данас се у Рудом упознао о привредним капацитетима, ресурсима и постојећим привредним субјектима, те поручио да ће се у наредном периоду настојати да погне развој индустријске производње у овој изразито неразвијеној општини у Српској.
Ђокић у ХЕ "Мрсово" у Рудом - Фото: СРНА
Ђокић у ХЕ "Мрсово" у РудомФото: СРНА

"Говорили смо о кључним питањима и испољили интерес да сарађујемо и даље, посебно у рјешавању питања предузећа `Нова полимка`, гдје постоји застој у реализацији идеје око преузимања имовине и упошљавања капацитета", рекао је Ђокић новинарима.

Он је појаснио да бивши директор ове фирме потражује средства за плате, које никада није зарадио, а да суд то подржава.

"Стичем утисак да су судови отуђени дио власти у овој земљи, који не живи стварни живот људи. Тај застој треба што прије отклонити и да `Нова полимка` са новим власником крене да производи прерађевине од дрвета", каже Ђокић.

Он је навео и да овдашња фабрика која се бави производњом опреме у области ауто-индустрије преговара са турском компанијом, од које се очекује одговор да ли жели ући у инвестицију.

Ђокић је навео у Рудом да постоје проблеми у области саобраћајне инфраструктуре, недостатак средстава у буџету након проблема са Бобар банком, проблеми са дјечијим обдаништем, те најавио да ће се покушати изнаћи могућност за њихово рјешавање.

"Потребно је да јачамо сарадању локалних нивоа власти и власти Републике Српске, а од начелника сам схватио да жели на томе да ради. Желимо да сарадња даје резултате у интересу грађана", истакао је Ђокић.

Начелник општине Рудо Рато Рајак рекао је новинарима да је Ђокић приликом посјете упознат о актуелној ситуацији у привреди и индустрији на подручју општине.

"У општини Рудо постоје проблеми, који су и ван ресора Ђокића, а ријеч је о мосту који већ пет година покушавамо да санирамо и још неколико значајних инфраструктурних пројеката у општини. Овом приликом замолили смо министра да помогне, како би брже ријешили проблеме у нашој општини", рекао је Рајак.