latinica  ћирилица
10/10/2015 |  15:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Анкара: Терористички напад, 97 мртвих (ВИДЕО)

Постоје јаки докази да су два бомбаша-самоубице данас извели напад на скупу про-Курдских и љевичарских активиста у Анкари, изјавио је премијер Турске Ахмет Давутоглу.
Анкара - Фото: Screenshot
АнкараФото: Screenshot

Због тог бомбашког напада, најсмртоноснијег те врсте на тлу Турске, Давутоглу је прогласио тродневну жалост у земљи, пренио је Ројтерс.

Турски премијер је навео да се сумња да би за напад у Анкари могли да буду одговорни Исламска држава, милитанти из Радничке партије Курдистана или забрањене љевичарске организације Револуционарни народни ослободилачки фронт (ДХКП-Ц).

Прокурдска опозициона "Народна демократска партија" /ХДП/ саопштила је да је број погинулих у бомбашком нападу у Анкари повећан на 97, док је око 400 рањено.

Министар здравља Мехмет Мујезиноглу рекао је данас раније да је погинуло 86 људи, док је 186 рањено, од тога 28 је на интензивној болничкој њези.

Министар је навео да је 62 људи погинуло на лицу мјеста, а 24 након што су пребачени у болницу, преноси агенција АП.

Експлозија се догодила уочи планираног марша мира у знак протеста против сукоба између државе и курдских милитаната и југоисточној Турској.

 Представници турске владе оцијенили су да је експлозија терористички акт, а истражни тим сматра да је за њу одговоран бомбаш самоубица.

Турски премијер Ахмет Давутоглу одржаће тим поводом састанак са шефовима безбједносних снага, саопштио је кабинет премијера.