latinica  ћирилица
11/10/2015 |  19:04 | Аутор: РТРС

СНСД: Мук опозиције у Српској о свједочењу Суваре говори више од милион ријечи (ВИДЕО)

Из СДС-а данас ни ријечи о аудио- снимку који указује на уплетеност званичника ове странке у аферу прислушкивања и тајног снимања. Њихов мук о свједочењу Горана Суваре говори више од хиљаду ријечи, поручује СНСД. СДС настоји да криминогеним и коруптивним радњама узме власт у Републици Српској и да народ увуче у несигурну климу и мрачну историју каква је била у "њихово вријеме", рекао је генерални секретар СНСД-а Лука Петровић.
Горан Сувара - аудио снимак (фото: screenshot) -
Горан Сувара - аудио снимак (фото: screenshot)

Из СДС-а нема реговања. Тројац СДС-а: Младен Босић, Бојо Гашановић и Небојша Вукановић, које је Горан Сувара поново прозвао за организацију и финансирање афере чији је циљ криминализација руководства Републике Српске, данас се нису оглашавали.

Сувара је раније посвједочио да му је СДС платила 100. 000 марака за тајно снимање бизнисмена Милета Радишића. Према Сувариним ријечима и аудио- снимку који нам је доставио, главни актери тог посла су Небојша Вукановић и Бојо Гашановић. 

СНСД је јавно поставио питање одакле СДС-у „црни фондови“ за финансирање акција о којима је проговорио Горан Сувара, свједочећи и дајући јавности на увид аудио- снимке.

- Како то најближи сарадници Младена Босића предсједника СДС учествује у криминогеним радњама и коруптивним радњама за узимање власти у Републици Српској? Може ли се објаснити одакле Небојши Вукановићу 50.000 евра ,то је питање за Босића?, рекао је Лука Петровић, генерални секретар СНСД-а.

Петровић каже да није доказана аутентичност снимка, на чему инсистира СДС, да се чује глас Милета Радишића са компромитујућим садржајем по власт у Српској. Сувара тврди да му је СДС платила 100.000 марака за тајно снимање Радишића. Један од прозваних, Небојша Вукановић, данас се није јављао на телефон, а раније је признао да је контактирао са Суваром.

За коментар данас недоступан и СДС-овац Бојо Гашановић, којег је Сувара прозвао да је био учесник у уговорању посла за тајно снимање Милета Радишића. Гашановић је, раније, све демантовао.

- Желим да кажем да тог човјека којег су пуштали у програм никада нисам контактирао, нити сам са њим обављао било какве трансакције, рекао је Гашановић.

- Одговорно тврдим, што ће тај аудио-снимак и потврдити, да је господин Гашановић патолошки лажов. Сједили смо на тврђави у Новом Саду. Ту се чује његов глас. Чује се мој глас, чује се глас Небојше Вукановића. Необавезно ћаскање прекинуо је други патолошки лажов. То је господин Вукановић, када каже - Да ли си ми донио оно и да му треба само неколико секунди. Ја кажем да јесам. Да ли си ти мени донио паре? Каже он- јесам, ту су, истакао је Сувара.

Свједок афере надаље тврди да му је Гашановић рекао да је тајно снимање покривено налогом од стране Драгана Мектића, коментар од министра безбједности БиХ нисмо добили. Сувара не штеди ни лидера СДС-а ,тврди да је Младен Босић био упознат са планом који је разрађен у ресторану Кула у Источном Сарајеву.

- А врло радо ћу му послати и његову слику из ресторана Кула. Молим вас све. Престаните са лажима. Не обмањујте народ, поручује Сувара.

Потпредсједник СНСД-а, Марко Видаковић оцијенио је да мук опозиције у вези са свједочењем Горана Суваре говори више од милион ријечи.

Занимљиво је, додаје, да потпредсједница СДС-а Александра Пандуревић, која је данас одржала конференцију за новинаре, није ништа рекла поводом ове, највеће документоване корупционашке и криминалне афере.

Из СДС-а се данас огласио само Вукота Говедарица и то за федералне медије и поручио да је невјероватно да јавни сервис може да дође до пресуђених криминалаца који су у бјегству. Подсјећамо, Горан Сувара се РТРС-у јавио сам, а Сувару је, раније, нашао СДС, што је и сам потврдио.

- Они су тражили мене, разлика је ја сам тражио вас, они су тражили мене, нагласио је Сувара.