latinica  ћирилица
13/10/2015 |  11:48 | Аутор: СРНА

Фонд ПИО: Јавни позив за достављање потврде о школовању

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске позвао је кориснике породичне пензије да најкасније до 25. октобра доставе потврду о редовном школовању.
Фонд ПИО Републике Српске, филијала Бања Лука - Фото: РТРС
Фонд ПИО Републике Српске, филијала Бања ЛукаФото: РТРС

Ову потврду достављају студенти доби од 19 до 26 година који примају породичну пензију. У пензијском фонду Српске има 4.264 ових корисника.

Фонд је позвао кориснике породичне пензије да благовремено доставе школске потврде у најближу пословницу Фонда ПИО за кориснике у Републици Српској, а за кориснике ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, да би исплата пензије могла бити настављена несметано.

У саопштењу се наводи да су о обавези достављања потврде о школовању корисници породичне пензије на редовном школовању обавијештени и писаном поруком на чеку за исплату пензије за август и септембар.

У случају недостављања потврде о редовном школовању у наведеном року сматра се да дијете-корисник породичне пензије више није на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате.

Из Фонда напомињу да ће, у оквиру законског поступања и спровођења трајне акције "Стоп преварама до пензије поштено", достављене школске потврде провјерити код школа или факултета, као издаваоца тог документа.