latinica  ћирилица
14/10/2015 |  07:59 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Не размишљамо о реконструкцији Владе

Коалиција ДНС-а са СНСД-ом и СП-ом постоји исувише дуго да би била доведена у питање због једног или два кадровска рјешења, рекао је Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине РС и потпредсједник ДНС-а.
Недељко Чубриловић, предсједник НСРС - Фото: РТРС
Недељко Чубриловић, предсједник НСРСФото: РТРС

"Истина је да незадовољство постоји, а постоје и незадовољства у концептуалним питањима појединих странака. Међутим, то је сасвим нормално у оквиру било које коалиције. Не очекујем никакве озбиљније проблеме у вези сафункционисањем владајуће коалиције", рекао је Чубриловић за "Независне новине".

На питање шта се даље може очекивати након што  је заказана посебна сједница Народне скупштине о дјеловању представника Републике Српске, Чубриловић је рекао: "Очекујем коректну расправу из које ће проистећи, барем се надам, закључци у смислу да Република Српска улази у мирнији период и да ће људи који представљају Српску на свим нивоима власти схватити да је Република Српска испред страначких, а поготово личних интереса".

Чубриловић очекује да ће на предстојећој посебној сједници републичког парламента бити усвојени закључци у смислу да Српска улази у мирнији период и да је она испред страначких, а поготово личних интереса.

Он је рекао да тренутно није могуће дати процјену када ће коначно одлука о референдуму бити објављена у "Службеном гласнику Републике Српске", напоменувши да је Вијеће народа покренуло још један захтјев за оцјену заштите виталног националног интереса.

"Тек када се разријеше све примједбе, наша обавеза је да одлуку објавимо у `Службеном гласнику`", рекао је Чубриловић.

Коментаришући хомогенизацију бошњачке политичке сцене кроз помирење СДА и СББ-а, Чубриловић је рекао да је у Републици Српској неопходно политичко јединство које никако не би смјело да буде на штету других, него у смислу рјешавања проблема грађана.

Када је ријеч о раду Народне скупштине Републике Српске, Чубриловић је рекао да је по свим показатељима ово најуспјешнији парламент у БиХ.

"Наравно да то не значи да није могло боље и више, могло је. Радили смо оним темпом који су диктирали овлашћени предлагачи закона. Очекујем да ћемо испунити задати план и програм рада", закључио је Чубриловић.