latinica  ћирилица
14/10/2015 |  10:14 | Аутор: СРНА

Влада Српске о формирању радне групе за израду плана борбе против тероризма

Влада Републике Српске разматраће данас приједлог одлуке о формирању радне групе за израду акционог плана Владе за превенцију и борбу против тероризма.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Пред министрима би требало да се нађе и приједлог ребаланса Финасијског плана Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске за 2015. годину, а размотриће и приједлог одлуке о престанку рада Јавне установе "Нови урбанистички завод Републике Српске".

Влада Српске требало би да разматра Информацију о иницијативи Удружења грађана Бијељине за доношење закона о приватизацији Фабрике шећера у Бијељини, најављено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

На дневном реду сједнице је и информација о начину измирења дуга привредног друштва "Хемијска прерада кукуруза" из Козарске Дубице према Републици Српској, те информација о захтјеву привредног друштва "Свислајон ИАТ" Требиње за одгађање блокаде рачуна.

Влада би требало да разматра и Нацрт закона о библиотечко-информационој дјелатности, као и приједлог мишљења о иницијативи за измјене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању, коју је поднијела Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.

Предвиђено је и разматрање приједлога закључка о прихватању иницијативе за преговоре са Међународним фондом за развој /ИФАД/ на основу Програма развоја конкурентности у руралним подручјима.

На дневном реду је разматрање информације о планирању и додјели средстава удружењима грађана, те информације о рјешавању проблема смјештаја правосудних институција Републике Српске у Требињу.