latinica  ћирилица
14/10/2015 |  16:26 | Аутор: СРНА

Италија: Мафија ликвидирала трогодишњака

Трогодишњи Италијан Никола Камполоња хладнокрвно је убијен јер је препознао чланове мафијашке групе која је била супарник банди његовог дједа, показала је полицијска истрага.
Италијанска полиција (PHOTO: VINMEDIA) -
Италијанска полиција (PHOTO: VINMEDIA)

Италија је била згрожена ликвидацијом трогодишњака у јануару прошле године, а прве спекулације сугерисале су на то да је Николин дјед, локални мафијаш, користио унука као "живи штит" од метака?!

Истрага је, међутим, показала да су малишана убили мафијаши, припадници супарничког клана, јер их је препознао.

Тиме је злогласна калабријска "Ндрангета", члан злогласног трија са сицилијанском "Коза ностром" и напуљском "Камором", прекршила један од мафијашких "кодекса части" - да дјецу не убијају.

Дјечаково изрешетано тијело пронађено је у напола спаљеном "фијат пунту", заједно са тијелима његовог дједа Салватора Јанићелија и његове мароканске љубавнице у мјесту Касано ало Ђонио.

Сви троје убијени су као жртве одмазде јер је Николин дјед са својом групом криминалаца почео да шверцује дрогу на територији коју контролише "Ндрангета".

Мафијаши су признали да су малишановог дједа намамили на састанак, образлажући да желе да купе већу количину дроге, а онда су их све троје хладнокрвно убили, а аутомобил запалили.

На крову аутомобила оставили су кованицу од 50 центи као знак да Јанићели није платио дуг.

Николина мајка је у то вријеме служила затворску казну због продаје дроге.

Мали Никола је од рођења живио с њом у затвору док га дјед није узео себи.

О овом злочину огласио се и папа Фрањо осудивши на миси у Калабрији "мафијашко обожавање зла", а припадници мафије јавно су изопштени из Римокатоличке цркве, наводи италијанска штампа.