latinica  ћирилица
14/02/2016 |  19:53 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

Адвокат Стојановић најављује жалбу због притвора Павловићу (ВИДЕО)

Слободан Павловић и три службеника Павловић Компаније од синоћ се налазе у притвору у Бијељини. Адвокат Миодраг Стојановић уложиће жалбу на одређивање притвора након што добије званично рјешење о одређивању притвора.
Миодраг Стојановић, адвокат - Фото: РТРС
Миодраг Стојановић, адвокатФото: РТРС

Након подношења жалбе, припремаће се одбрана његових клијената, каже Стојановић, без обзира на исход жалбе, јер ће тужилац наставити да води поступак без обзира да ли буду или не, на слободи.

Тужилаштво је најавило, након окончања истраге, подизање оптужнице и проширење предмета са три или четири нова имена.

Адвокат Стојановић обавио је разговоре са члановима породица његових клијената приремајући их за, како каже, дуг процес који се очекује и у којем ће се ангажовати тим бранилаца.

Циљ Тужилаштва је да се докаже прање новца преко кредита у Павловић банци, каже Стојановић. Истиче да се дужи период води харанга и то добија шири политички и државнички контекст.

''За ово, чак и да има таквих пропуста, то би био елементарно евентуални прекршај или некакав привредни преступ, а не да се диже на овај ниво, нема медија који се није бавио тиме. Ајде реците ми због чега? Због Љиље Гарић, због Петра Лазића, Благе Благојевића? Па то је јасно", истиче адвокат Стојановић.

Стојановић најављује дуг процес, с обзиром да је држава, каже, ангажовала све ресурсе.

"Дакле органе којим цијела ова прича конверира у смислу неких политичких борби , заузимања неких политичких позиција и ту нема назад", напомиње Стојановић.

Тужилаштво је, каже Стојановић, извршило додатни притисак на Суд пет минута прије одређивања притвора, информацијом да има заштићеног свједока, иако није знало одговорити на питање о чему ће тај свједок говорити. Породице притворених огорчене оваквим поступком органа БиХ.

''Ово је рушење Републике Српске преко Милорада Додика, преко ових људи, да нико не размишља о њиховј дјеци, о породицама о њиховим кредитима'', каће Душан Благојевић, син Благе Благојевића.

Милорад Лазић брат Петра Лазића каће: "Ово је све једна монтажа чији ће епилог бити ослобађајућа пресуда", док Миле Павловић братанац Слободана Павловића напомиње: "Ово је класичан атак на Семберију, и све што је српско, да се ломи преко леђа честитих људи'"'

Милица Марковић, посланица СНСД-а у Парламенту БиХ, каже да је овим случајем покренут велики фронт према РС с циљем да се створи фама да је сав криминал који постоји у БиХ, смјештен у РС.

"Оно што је трагично да су извођачи свих тих радова и фронт који воде против РС министри у Вијећу министара испред ПДП-а и СДС-а", каже Марковићева.

То је опасна намјера по менторству њиховог шефа Бакира Изетбеговића, каже Марковићева, нарочито у тренутку када још није заустављен фронт који су против РС отворили бошњачки политичари с циљем да покажу да су ратни злочинци били само на српској страни и да се ратни злочин дешавао само у РС.