latinica  ћирилица
12/03/2016 |  08:51 ⇒ 14/03/2016 | 07:57 | Аутор: Б92

Ђоковић: Индијан Велс је одмах иза Грен слемова

Новак Ђоковић сматра да је Мастерс у Индијан Велсу по квалитету одмах иза четири Грен слем турнира.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Ђоковић је четири пута тријумфовао у Калифорнији, укључујући и претходне двије године када је оба пута био бољи од Роџера Федерера.

"Мој приступ није да морам освојити ово, или да би требало, али ћу освојити. То самопоуздање ме довело до овога гдје сам данас. Грен слемови су највећи турнири, а Индијан Велс је одмах иза њих", рекао је Ђоковић.

Уколико одбрани титулу у Калифорнији, постаће најуспјешнији тенисер на тврдој подлози.

"Волим да играм на тврдој подлози. Осјећам се пријатно. Лопта одскаче високо, а одрастао сам на шљаци, па сам навикао на то. Иза мене је неколико тешких недјеља, што се тиче здравља. Први пут сам у животу имао такав проблем с оком. Али сада се осјећам добро. Прилагодио сам се временској зони, враћам се у нормалу. Надам се да ћу играти најбоље што могу од старта", истакао је српски тенисер.

Посљедњих дана у свијету тениса у центру пажње била је Марија Шарапова која је била позитивна на допинг на Аустралијен опену.

"Жао ми је Шарапове, надам се да ће ово превазићи на најбољо могући начин, показала је велику храброст, али мора преузети одговорност, што јесте урадила, те сносити посљедице", рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер свијета сматра да спортисти гријеше што покушавају да се брзо опораве од здравствених проблема уз помоћ медикамената.

"Осјећам да много спортисти мисле да ће их лијекови и одређене супстанце брже опоравити и омогућити да се осјећају боље. Ја не вјерујем у краткорочан процес. Вјерујем у избалансирано и хармонично здравље, које се постиже из различитих аспеката. Не постоји магични еликсир због којег се осјећаш боље", истакао је Ђоковић.

Ђоковић ће одбрану титуле у Индијан Велсу почети у другој рунди, а чека бољег из дуела у којем се Тејмураж Габашвили састаје са квалификантом Бјорном Фратанђелом.