latinica  ћирилица
18/04/2016 |  17:30 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Сутра добротворно вече у оквиру акције "Кад би хљеба било више"

У оквиру акције "Кад би хљеба било више", сутра ће у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци, бити одржано добротворно вече за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији. Хуманитарно вече под називом “Саборно за Косово и Метохију” организује Србско Сабрање "Баштионик". До краја априла у функцији је хуманитарни број 1412 чијим позивом помажете рад народних кухиња на Космету.
"Кад би хљеба било више" - Фото: СРНА
"Кад би хљеба било више"Фото: СРНА

Добротворно вече, у организацији Србског сабрања "Баштионик", биће одржано у оквиру акције помоћи Србима са Космета "Кад би хљеба било више".

У оквиру добротворне вечери биће промовисана и књига "Сви моји путеви воде ка Србији", чији је аутор Арно Гујон, предсједник организације "Солидарност за Косово".

Радио-телевизија Републике Српске, која је генерални покровитељ ове добротворне вечери, располаже импонзантним документарним архивом о Косову и Метохији. Снимљено је много животних прича Срба на Косову и Метохији као и на десетине документарних филмова.

Добротворно вече, биће одржано у Народном позоришту РС. У оквиру програма наступиће Културно-умјетничко друштво "Копаоник" из Лепосавића на Косову и Метохији. Улаз ће бити слободан, а у холу позоришта биће постављене кутије за прилоге.