latinica  ћирилица
06/05/2016 |  08:02 ⇒ 13:29 | Аутор: РТРС

Чији авиони су бомбардовали избјеглице близу Алепа? (ВИДЕО)

Уједињене нације су потврдиле да је избјеглички камп у сиријском граду Сармади на 30 километара од Алепа бомбардован у четвртак.
Бомбардована болница код Алепа - Фото: Screenshot
Бомбардована болница код АлепаФото: Screenshot

Претпоставља се да је страдало тридесетак избјеглица, укључујући жене и дјецу, велики број је повријеђен, а објављен је и снимак мјеста трагедије.

Портпарол Бијеле куће Џош Ернест рекао је да авиони коалиције на челу са САД нису били на задатку у тренутку напада на камп, као и да не постоји оправдање за нападе на недужне цивиле.

Из Уједињених нација је саопштено да овај напад има елементе ратног злочина, док се потом огласио и британски шеф дипломатије Филип Хамонд који је пребацио кривицу на власт у Дамаску.

Напад на камп се догодио свега дан пошто су Москва и Вашингтон саопштили да су договорили 48-часовни прекид ватре у Алепу, који је био поприште бруталних сукоба протеклих недјеља.

СИРИЈСКА ВОЈСКА НИЈЕ ГАЂАЛА ИЗБЈЕГЛИЦЕ

Сиријска војска није гађала избјеглички логор у провинцији Идлиб, на сиријско-турској граници, рекао је сиријски војни извор.

"Сиријска армија није гађала избјеглички логор у Идлибу. Сиријска авијација и артиљерија нису дејствовали у том подручју посљедњих седам дана. Оптужбе против наше војске су неосноване", рекао је извор агенцији РИА "Новости".

Извор: Б92/Срна