latinica  ћирилица
06/05/2016 |  16:07 | Аутор: СРНА

Нусра фронт би могао бити одговоран за напад у Сарамади

Руско Министарство одбране је саопштило данас да постоји могућност да су терористи Нусра фронта одговорни за нападе на избјеглички камп у Идлибу, у Сирији.
Ал Нусра   (Фото:thezentinel.sa) -
Ал Нусра (Фото:thezentinel.sa)

Избјеглички камп је могао бити гранатиран из вишецијевних ракетних бацача које користи група Нусра фронт у региону, рекао је данас портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

Конашенков је додао да фотографије са лица мјеста које су објављене на друштвеним мрежама показују да "нема кратера од авионске муниције нити других трагова бомбардовања".

Он је рекао да није било авионских летова, руских или неке друге армије преко Сармаде у сиријској провинцији Идлиб у близини границе са Турском.

Портпарол руског Министарства одбране рекао је да западни медији наводе да "Сиријска опсерваторија за људска права", са сједиштем у Великој Британији, није објавила никакве информације о нападу на избјеглички камп у Идлибу на свом званичном сајту, односно изјава о нападу на камп је објављена само на "Фејсбук" налогу "Опсерваторије", без помињања датума напада, преноси "Спутњик".

Портпарол Бијеле куће Џош Ернест такође је јуче изјавио да у вријеме ваздушног напада у том подручју није био активан ниједан авион САД или коалиције.

Сиријски војни извор рекао је агенцији РИА "Новости" раније у току дана да сиријска војска није извршила напад на избјеглички камп.

Јуче је саопштено да је избјеглички камп у Идлибу, наводно, био мета ваздушног напада, при чему је најмање 28 људи убијено, укључујући жене и дјецу.