latinica  ћирилица
27/05/2016 |  15:27 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Ћорић: Желимо да са грађанима Бијељине радимо у општем интересу

Предсједник Градског одбора Савеза независних социјалдемократа Бијељина Недељко Ћорић изјавио је данас да се одборници нове скупштинске већине у граду нису бавили политичком корупцијом, него жељом да промијене власт у Бијељини и понуде грађанима боља рјешења и бољи живот.
СНСД - ГО Бијељина (Фото: infobijeljina.com) -
СНСД - ГО Бијељина (Фото: infobijeljina.com)

Он је поручио министру безбједности БиХ Драгану Мектићу да је без потребе долазио у Бијељину, ако је својим јучерашњим изјавама желио да заплаши одборнике који су дио скупштинске већине.

"Дали смо и даћемо нова кадровска рјешења и очекујемо да ће бити још одборника који ће нам се придружити, а наш приоритет је да се спријечи куповање гласова новцем грађана Бијељине и употреба буџета за политичку кампању једне станке", рекао је Ћорић на конференцији за новинаре у Градском одбору СНСД Бијељина.

Ћорић је најавио да ће се нова власт у граду након избора максимално окренути привреди и пољопривреди.

"Ако добијемо повјерење бирача, Бијељина ће имати посебна одјељења за привреду и пољопривреду како би се мишљење и потребе привредника и пољопривредних произвођача чуле и уважиле увијек, јер смо окренути развоју", рекао је Ћорић.

Он је истакао да нове смјене у градској администрацији нису приоритет странке и да СНСД не жели функције као плијен, него жели боље управљање градом и бољи живот у Бијељини.

Према ријечима Ћорића, у Градској управи Бијељине СНСД ће имати начелника за финансије и за друштвене дјелатности, а на мјесто начелника за друштвене дјелатности можда ће понудити и нестраначку, али компетентну личност.

"Супротна страна тврди да имамо рушилачке намјере. Напротив, ми желимо да са грађанима радимо у општем интересу, а не да буџет Бијељине служи за богаћење и привилегије неколико појединаца", закључио је Ћорић.

ГО СНСД Бијељина (Фото: СРНА)

На данашњој конференцији за новинаре јавности је представљено руководство СНСД у Бијељини у којем су потпредсједници Милица Ловрић, Драган Кнежевић и Зоран Трифковић, као и секретар странке Славиша Мастило.

"Људи који представљају СНСД у Бијељини су несумњиво политички и професионално истакнути и препознатљиви грађанима Бијељине и сигуран сам ће нашу организацију учинити снажнијом и квалитетнијом", рекао је Ћорић.

Ловрићева је примаријус, специјалиста интерне медицине и субспецијалиста кардиологије, члан Кардиолошког тима Академије наука и умјетности Републике Српске, а у политичком дјеловању је два мандата била одборник Скупштине града Бијељина и у једном мандату посланик у Народној скупштини Републике Српске.

У обраћању новинарима, она је истакла да СНСД спремно дочекује изазове у изборној години, али да ће се прије тога посвети рјешавању нагомиланих проблема грађана Бијељине.

Према ријечима Ловрићеве, највећу одговорност за лоше стање сноси локална власт и градоначелник Мићо Мићић, који су Бијељину сматрали личном својином и полигоном за остваривање сопствених интереса.

"Влада Републике Српске никада није занемаривала Бијељину због тога што њоме управља СДС, него супротно, Бијељина је била приоритет у развојним програмима Владе и директна улагања у Семберију и Бијељину износе више од 200 милиона КМ", рекла је Ловрићева.

Она је додала да би та улагања била и већа да је постојала спремност Градске управе да занемаре политику и да раде за опште добро.

"Сада, са промјеном скупштинске већине, вјерујем да се тај проблем може превазићи и сигурна сам да заједничким радом нас из СНСД и наших коалиционих партнера можемо Бијељини дати мјесто које заслужује као други по величини град у Републици Српској", закључила је Ловрићева.

Друга два потпредсједника странке у Бијељини су одборници СНСД у актуелном сазиву Скупштине града.

Мастило је на конференцији за новинаре рекао да је Градски одбор СНСД-а Бијељина формирао 20 мјесних одбора на подручју града и 60 одбора на подручју сеоских мјесних заједница.

"Наше чланство представља огромну снагу и даје нам сигурност да ће СНСД остати најзначајнији политички фактор Бијељине", рекао је он.

Трифковић је истакао да се у кратком периоду од формирања новог страначког руководства у граду, СНСД-у Бијељина придружило више од 200 нових чланова и да је тај број сваким даном све већи.

Кнежевић је у обраћању новинарима најавио да ће најзначајнији задатак СНСД-а у наредном периоду бити рјешавање нагомиланих проблема народа Бијељине и Семберије.