latinica  ћирилица
28/07/2016 |  14:42 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Дервента: Кандидат СНСД-а има подршку четири парламентарне странке (ВИДЕО)

Актуелни начелник општине Дервента и кандидат СНСД за начелника Милорад Симић у трци за четврти мандат имаће подршку четири парламентарне странке на предстојећим изборима.
Потписани споразуми подршке кандидату за начелника општине Дервента. - Фото: РТРС
Потписани споразуми подршке кандидату за начелника општине Дервента.Фото: РТРС

То је данас озваничено потписивањем споразума о сарадњи и подршци са коалиционим партнерима са републичког нивоа Демократским народним савезом и Социјалистичком партијом, као и Уједињеном Српском и СДП БиХ.

Том приликом Симић је изразио задовољство и захвалност за указано повјерење, те истакао да ће и у наредном периоду радити за добробит свих грађана Дервенте.

- Кажу овако треба наставити, с тим да мора бити још боље, а увијек може боље. Све четири странке које су данас потписале протокол, укључујући моју маленкост која је представљала СНСД, наступаће на изборима коректно као што смо и до сада, а уколико добијемо повјерење, наставићемо заједно да радимо за све наше суграђане - истиче Симић.

Лидери општинских одбора подржали су Симића, како кажу, због напретка који је Дервента остварила у посљедњих 12 година, откад је Симић на челу општине и жеље за даљим развојем општине.

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Станиша Микеревић увјерен је да ће акутелни начелник на тој функцији остати и наредне четири године.

- Сви грађани Дервенте и окружења знају да је Дервента у самом врху Републике Српске по не многим, већ готово свим параметрима и настојимо да такав тренд остане у наредном периоду од 2016. до 2020. године - каже Микеревић.

У наредном периоду, како је речено, споразуми о подршци Симићу биће потписани и са партијама са хрватским предзнаком, као и са невладиним организацијама.