latinica  ћирилица
21/10/2016 |  08:37 ⇒ 08:47 | Аутор: РТРС

Од 1. новембра почиње наплата паркинга у Брчком

У Брчком од 1. новембра почиње наплата паркинга у три градске зоне, потврдио је директор Јавног предузећа "Путеви" Брчко, Мирослав Мишкић.
Брчко - паркинг - Фото: РТРС
Брчко - паркингФото: РТРС

Он је прецизирао да ће се у почетку наплата вршити на око 850 мјеста за паркирање, од укупно 1.800 мјеста којима предузеће "Путеви" располаже.

Према његовим ријечима, наплата ће се вршити на паркинг мјестима са обје стране Булевара, на Тргу правде, иза хотела "Јелена" и уз главну саобраћајницу у Колобари.

- У овој фази наплате паркирања биће ослобођени станари испред зграда у свим дијеловима града, а паркирање возила нећемо наплаћивати ни на локацијама Ново Брчко и Српска варош - навео је Мишкић.

Он је подсјетио да је раније ангажовано 15 људи који ће радити на овим пословима, те напоменуо да ће њихова обука почети наредне седмице.

- Путем три мобилна оператера биће омогућена куповина карата. За три зоне – три броја. Бројеви ће од петка бити пуштени у пробну фазу - рекао је Мишкић.

- Од 1. новембра користићемо усвојени цјеновник. У њему није предвиђена наплата паркинга станарима испред њихових зграда. У првој зони цијена карте за сат паркирања је једна КМ, а дневна карта кошта четири КМ. У другој зони један час коришћења паркинг простора плаћа се 0,60 КМ, а за куповину дневне карте потребне су 2,5 КМ - рекао је Мишкић.

Паркирање ће се наплаћивати сваког радног дана од 7 сати до 21 час, суботом од 7 сати до 14 часова, док недјељом и празницима неће бити наплате.

С обзиром на то да је у граду само 25 паркинг мјеста обиљежено за инвалиде, а да је број лица са инвалидитетом која управљају возилима знатно већи, овој категорији становништва упућен је позив да се јаве у просторије ЈП "Путеви" како би се регистровали и остварили олакшице при паркирању аутомобила.

Извор: СРНА