latinica  ћирилица
27/11/2016 |  16:56 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

Приједор- Премијера представе "Бунар"

Позориште Приједор премијерно је извело представу "Бунар" према тексту Радмиле Смиљанић, у режији Дарка Цвијетића.
Представа "Бунар"  (Фото:6yka.com) -
Представа "Бунар" (Фото:6yka.com)

Породична драма између мајке, сина Милоша који се из рата враћа без ногу и снаје Јасмине која не успијева да затрудни, смјештена је у српско село, али проблематичан однос свекрве и снаје надјачава проблем мјешовитог брака.

Режисер Дарко Цвијетић рекао је да је врло задовољан и да је игра била врхунска.

"Ови људи су из себе вечерас извукли велики глумачки капацитет за који можда нису ни знали да га посједују", рекао је Цвијетић након синоћње премијере.

Он је нагласио да је приједорски ансамбл добио нови глумачки квалитет у Срђану Књегињићу који је успијевао да буде равноправан партнер Злати Когелник, што је подухват вриједан академије и он ће дипломирати овом представом.

Глумица Злата Когелник рекла је да је породична драма приказана у представи "Бунар" свакодневица.

"Прича свекрва-снаха толико је животна. Ја знам хиљаду оваквих судбина. Јако је видљива љубав двоје младих и шта све трпе, а нормално је да се у оваквим породичним заједницама мајка боји да ће остати сама и онда због тог страха ради неправду", навела је Когелникова.

Она је истакла да су јој осјећања након премијере помијешана и да је публика дивно реаговала, тражећи себи одушка на појединим мјестима јер је драму прилично тешко гледати.

Глумица Сабина Халиловић, која игра лик снаје Јасмине, рекла је да је ово љубавна прича у којој се сам простор и околности мијешају у Јасминин живот и брак и нарушавају јој све то.

"Мислим да је ово прича свекрва-снаха, без обзира на мјешовити брак, и да таквих случајева има много", додала је Халиловићева.

Она каже да јој је било задовољство поново радити са Дарком Цвијетићем, а поготово са Златом Когелник.

"То је глумачка величина од које се и даље учи и од које ми почетници имамо страх и трему, али захваљујући њеној срдачности и помоћи и ми млади глумци смо успјели направити, надам се, добре улоге. То ће процијенити публика", рекла је Халиловићева.

Лик сина Милоша игра Срђан Књегињић, удовицу Смиљу, коју мајка доводи у кућу да би отјерала снају Јасмину, игра Мирела Предојевић и врача, којег мајка плаћа да ради прљаве послове како би сина задржала уз себе, Деан Батоз.

Извор: Глас Српске