latinica  ћирилица
28/11/2016 |  13:04 ⇒ 13:32 | Аутор: РТРС

Мектић: Нису потребни странци у Уставном суду

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је данас у Бањалуци да БиХ нису потребни странци, а посебно у Уставном суду БиХ.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

"Странци не могу донијети никакву срећу БиХ. У БиХ се искључиво морамо ослонити на сопствене снаге и радити у корист наших грађана, а не да се бавимо политикантством", рекао је Мектић новинарима.

Он тврди да су министри у Савјету министара БиХ из Републике Српске увијек спремни да раде у интересу Српске, правде и владавине права, те да рјешавају питање Уставног суда у БиХ.

"Сигурно је да ћу се одазвати на евентуални позив предсједника Републике Српске Милорада Додика, ако ће састанак бити у интересу Републике Српске и с циљем спречавања могућности насилне промјене Дејтонског мировног споразума", додао је Мектић.

Говорећи о изградњи зграде Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података /ИДДЕЕА/ БиХ, Мектић је поновио да би њена градња, како је планирана прије поништавања тендера, била класични криминал, али и да мора бити поништен јавни тендер за израду путних исправа, возачких дозвола и личних карата, чија је вриједност 25 милиона евра, јер га може испунити само једна компанија.

Извор: СРНА