latinica  ћирилица
28/11/2016 |  18:18 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Савјет министара: Озваничен наставак сарадње са "Мајкрософтом БиХ"

Министар комуникација и транспорта БиХ Исмир Јуско и директор "Мајкрософта БиХ" Омар Кривошија потписали су данас трогодишњи уговор између Савјета министара БиХ и конзорцијума који чине компаније "Сајс компани", "Тимворк" и "Ланако" о лиценцирању мајкрософтових производа у институцијама Савјета министара БиХ.
Сарајево - Јуско - Кривошија - Фото: СРНА
Сарајево - Јуско - КривошијаФото: СРНА


Потписивање овог уговора представља наставак успјешне сарадње Савјета министара БиХ и компаније "Мајкрософт", која је започела прије осам година, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта БиХ.

Савјет министара БиХ и компанија "Мајкрософт" потписали су Споразум о стратешком партнерству у децембру 2008. године, којим су се заједнички обавезали за предузимање напора и активности у циљу развоја информационог друштва у БиХ, што је данашњим обнављањем уговора и потврђено.

"Уговор са `Мајкрософтом` свједочи о нашем опредјељењу да се у раду институција Савјета министара користе савремена технолошка рјешења која ће помоћи модернизацији радних процеса у администрацији на нивоу БиХ, што је у циљу европских интеграција препоручено и од ЕУ свим јавним институцијама ради смањења трошкова, подстицања иновативности и убрзања процеса", истакао је Јуско.

Кривошија је изразио задовољаство да се Уговором о кориштењу "Мајкрософт" технологије наставља дугогодишња сарадња ове компаније са Савјета министара БиХ.

"Овим уговором биће обухваћено чак 60 институција Савјета министара којима ће рад уз `Мајкрософт` модерне сервисе сигурно помоћи у оптимизацији пословања", рекао је Кривошија након потписивања уговора.

Директор "Мајкрософта БиХ" је указао да трошкови постају минимални јер се сервиси користе по потреби, а на располагању је низ модерних технолошких алата, процесирање је значајно брже и све на сигурној платформи.

Извор: Срна