latinica  ћирилица
29/11/2016 |  10:17 ⇒ 10:19 | Аутор: РТРС

Отказан састанак Изетбеговића и Ахметовића

Отказан је раније договорени састанак предсједника СДА Бакира Изетбеговића и посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Садика Ахметовића, потврђено је за Кликс.

Како је рекао Ахметовић, састанак данас неће бити одржан због Изетбеговићевих обавеза.

- Те обавезе ја поштујем. Сребреница је мали градић који има највећи послијератни проблем јер смо тамо остали без начелника и скупштинске већине. Може чекати још који дан, док потпредсједник Един Рамић и предсједник Регионалног одбора Средње Подриње потпуно не униште и оно мало што је иза њих остало од протеклих избора. Осуђени смо на чекање, а мој статус у странци је потпуно небитан у односу на положај и стање Бошњака у Сребреници које би требало бити приоритет свих нас - рекао је Ахметовић.

Подсјећамо, Ахметовић је тражио састанак са Изетбеговићем након што га је Извршни одбора СДА Сребренице смијенио из Регионалног одбора странке Средње Подриње.

Пет од седам новоизабраних одборника Коалиције СДА-СББ-СБиХ у Скупштини општине Сребреница реаговало је саопштењем, дајући подршку смијењеним Садику Ахметовићу и Алији Табаковићу.

Извор: Кликс